Речта е основен източник на загуба на енергия

dumiИзточната философия казва, че ние губим енергия чрез словото. Ние съдим за човека по това, което казва. Думите определят човека. Речта е толкова важна, че с нея трябва да се започва.

Тя има много мощна енергия. Според статистиката, около 90% от караниците в действителност се случват защото хората казват лоши неща един на друг. Обиди и клюки могат да унищожат всяко приятелство. Само три минути гняв могат да зачертаят десетилетие приятелство. Думите – това е действие. Те много силно влияят върху нашата карма. Обидите унищожават добрата карма.

Американците са провели изследване и са установили, че по-успешни са хората, които имат изящна и приятна реч и се изразяват добре. Тези, които не могат да контролират речта си, са на последно място във всички йерархии.

Ние показваме неуважение към своята реч. От това произтичат много проблеми. Когато критикуваме другите, ние приемаме част от лошата им карма и отдаваме своята добра. 10 минути клюкарстваме, наричаме някого свиня, а след известно време започваме да се държим не по-добре от този, който е бил цел на злобеенето ни. И обратното. Ние приемаме качествата на този, когото критикуваме или хвалим. Ето защо е важно да се говори за светиите и за Бог. Това е най-сигурният начин човек да придобие Божествени качества. Какво ни пречи да го правим? Само егоизъм, гордост и завист.

Remy Blekt

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *