Роналд Рейгън предлагал на Михаил Горбачов заедно да се борят с извънземните

reygan-gorbiРоналд Рейгън е бил привърженик на идеята, че „нашествието от Космоса ще застави земляните да отложат своите международни спорове и ще се обединят в борбата срещу извънземните нашественици.“

През 1982 г. на Рейгън в Белия дом организира частно гледане на филма „Близки срещи от трети вид“ на Стивън Спилбърг и поканил федерални съдии, астронавти и други важни личности. След края на филма Рейгън се обръща към публиката и казва: „Няколко човека в тази зала знаят, че показаното на екрана е истина“.

През 1985 г., по време на първата си среща с Михаил Горбачов, Рейгън отива още по-далеч. Той изненадва Горбачов, като казва, че е уверен в сътрудничеството между двете суперсили, ако светът се изправи пред извънземно нашествие. Зашеметеният от изказването съветски лидер учтиво минава на друга тема.

Съветникът по националната сигурност Колин Пауъл „бил изплашен“, когато Рейгън повтаря същата история пред гимназисти в Мериленд. След този инцидент Пауъл редактирал всички изказвания на президента и преди да напусне кабинета премахва всички “ споменавания на извънземни.“ „Когато Рейгън отново споменавал заплахата от извънземно нашествие, Пауъл завъртал очи и казвал на служителите:“. Е, тук отново се появиха зелените човечета“.

Президентът също така бил убеден, че говори от името на американското общество. Защото малко преди това събитие, анкета показала, че 57% от американците вярват в съществуването на НЛО.

Рейгън тайно се страхувал от ядрени оръжия и при  новия подход към Горбачов може би се е вдъхновил от филма от 1951 г. „Денят, в който Земята спря“. В този филм междупланетни мироопазващи сили пристигат на планетата и използват гигантски робот, за да заставят воюващите ядрени сили да забравят различията си.

За поколението, което живее страх от ядрени бомби, това послание за спасение, дошло от небето като технологични ангели, става по-желана алтернатива от безизходицата в Студената война.

Related Posts

One thought on “Роналд Рейгън предлагал на Михаил Горбачов заедно да се борят с извънземните

  1. Даа,предлагаше! С това сложи началото на плана „Звездни войни“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *