В Нигерия мистериозна болест убива хората за 24 часа

big_1532951

От правителството на Нигерия съобщиха, че тайнствена  непозната болестта убива хората в рамките на 24 часа, в  югоизточната част на страната.

Държавният комисар в областта  Ondo Dayo Adeyanju каза, че досега от мистериозната болест са пострадали  23 човека, от които 18 са починали. По-рано говорителят на нигерийското правителство Kayode Akinmade съобщи за 17 мъртви. „Седемнадесет души са починали от мистериозна болест, която избухна по-рано тази седмица в град Ode-Irele“.

Властите твърдят, че симптомите на заболяването включват загуба на тегло, главоболие, замъглено зрение, и последваща загуба на съзнание. В повечето случаи заболяването може да убие човек в рамките на ден.

„Лабораторните изследвания изключват Ебола или други вируси,“ каза Akinmade.

Представителят на СЗО Tarik Jasarevic също съобщи за болестта:  „Най-честите симптоми – внезапно замъгляване на зрението, главоболие, загуба на съзнание с последваща  смърт, настъпват до 24 часа“.

Друг официален сътрудник на  Световната здравна организация заяви, че според  предварителния доклад, всички, които са пострадали, са започнали да показват признаци  между 13 и 15 април. В момента лекари и експерти се опитват да установят причината за неизвестното заболяване.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *