Автостопаджиите призраци

83744069

Появата  от време на време на  определени участъци на пътя на призраци на хора, убити при пътнотранспортни произшествия, или стопаджии – не е нещо необичайно, и  в  това са се убедили много шофьори.

Такива случаи могат да бъдат разделени на две групи. Първата включва кратка среща, когато колата удря някой  на пътя. А  уплашеният шофьор е напълно уверен, че е ударил  жив човек.

Само  че излизайки от колата той не  намира тялото, което е попаднало под гумите. Втората група – това са истории, които могат да се опишат като синдрома  на призраците, които вдигат ръка за стоп по пътищата. Те, след като  спре колата, сядат в нея, а понякога дори и водят приятелски разговор с шофьора, но след това изведнъж изчезват.

Вечерта на  10 Април 1978 в Южна Африка Дави ван Яарсфелд  спира близо до град Uniondale. На  пътя стои вдигнала ръка жена и той се съгласява да я вози. След около 10 мили, когато Яарсфилд  спира за да зареди колата,  вижда, че непознатата е изчезнал. А  предпазната каска, която той й дал,  била прикрепен към предпазните колани. Изуменият  шофьор веднага отишъл  в полицията. Там му  казали, че подобен инцидент е имало и преди две години, с  шофьор на име Антон Льо Гранж.

Към разследването на инцидента се включва  Синтия Хинд – специалист по аномални явления. Тя идентифицира призрака като Мари Ру,  която загинала на   12 април 1968 г.  в инцидент на същото място, където среща двамата автомобилисти. Тези хора по-късно идентифицират Ру на представените снимки. Но историята не приключва с това .

Защото призракът на младата жена, отново и отново продължава да се появява на същото място. Това се случва всяка година, и винаги в деня на годишнината от смъртта и.  Този призрак спира само  млади неженени мъже, пътуващи с кола.

Друга история. Около  21 часа на  12 октомври 1979 г. англичанинът Рой Фултън се прибирал от късния мач по  дартс. На безлюден участък от пътя в близост до Dunsteybl в Бедфордшир, на около половин миля от село  Stenbridzh той качва в  колата млад стопаджия.

На външен вид това  е тъмнокос млад мъж на около двадесет, облечен в тъмносин пуловер и  бяла риза. Веднага след като младият мъж седнал на седалката, Fulton го попитал за  къде пътува. Но  пътникът не казал нищо, само се усмихнал и махнал с ръка напред. Така те изминали в мълчание няколко мили.

Преди град Totterngo шофьорът предложил на мълчаливия си спътник цигара. Обръщайки се Fulton първо се  учудил, а след това се  уплашил:  младият мъж го нямало на седалката! Няколко минути по-късно шокираният  англичанин развълнувано разказал за този случай на посетителите в близкия пъб.

Понякога на конкретен участък от пътя се случват толкова много подобни инциденти, че те започват  да придобиват репутация на  омагьосано място, обитавано от духове.

Такъв, например, е Blyubell Hill по маршрута на магистрала A-229 южно от Chetham в Кент в Обединеното кралство.

Следва.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *