Гърция планира да продължи антируските санкции

cipras
Атина не е против продължаването на ограничителните мерки срещу Москва

Гръцките власти няма да попречат на удължаване до края на 2015 г. на санкциите на ЕС срещу Русия, пише „Росбалт“, позовавайки се на Bloomberg.

Неназован събеседник на агенцията в правителството на Германия е отбелязал, че това е договорено с Атина още през март. Според него, премиерът на Гърция, Алексис Ципрас се е съгласил, че санкциите трябва да действат дотогава, докато не бъдат изпълнени всички условия на споразумението от Минск на прекратяване на огъня в югоизточната част на Украйна.

В германското правителство предполагат, че решението да се продължат санкциите срещу Русия ще бъде взето на срещата на върха на ЕС, която ще се проведе в края на юни. Има увереност, че Гърция няма да се противопостави на подновяването на ограничителните мерки.

По-рано заместник-министърът на отбраната на Гърция Костас Исихос заяви, че неговото правителство се противопоставя на налагането на санкции срещу Русия и е срещу влошаването на отношенията между Русия и Европа.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.