Генерал от НАТО: Русия може да превземе балтийските държави за два дни

0d99ef9d82ec8b357fa097848ed31b1c

Чешкият генерал Петер Павел (на снимката) , който на 1 юни ще оглави  Военния комитет на НАТО заяви, че Русия при желание може да окупира балтийските държави за два дни, съобщиха чешки медии, цитирани от Би Би Си.

Според генерала, толкова  време ще е необходимо на  руските  военни и за  окупацията на Киев. Павел  добави, че НАТО в актуалното си  състояние сега  е малко вероятно да има време да отговори на такава агресия.

Генералът заяви, че Русия може да реши да атакува друга държава бързо, защото няма да и се наложи да съгласува това с някой друг. В същото време 28-те  страни-членки на НАТО ще им трябва време, за съгласуване на трудно  решение за война с Русия.

Отношенията между НАТО и Русия в последно време  остават напрегнати  на фона на въоръжения конфликт в източната част на Украйна. НАТО обвинява Русия за директно подпомагане на сепаратистите в  Донбас, а  Русия отрича обвиненията, отбелязва Би Би Си.

Related Posts

One thought on “Генерал от НАТО: Русия може да превземе балтийските държави за два дни

  1. Щатите заявиха, че при подобна агресия изобщо няма да чакат съгласуване с нато и имат достатъчно възможности на мига да отговорят на всяка агресия засягаща съюзниците в нато.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *