Парижанка влезе в затвора – изтезавала любовника си

95263868-1024x700

Парижки съд  осъди на година и половина затвор Закия Медкур, която  държала  в плен и измъчвала  бившия си любовник една година.

Mедкур, която е на 43 години, се запознала с  37-годишния Максим  през 2007 г. чрез интернет, а няколко месеца по-късно той се премества в  нейния  едностаен апартамент в Париж, пише Би Би Си.

Но скоро след това той загубил работата си, а тя му прибрала  кредитната  карта и документите за самоличност.

Съдът изслуша обвиненията на прокуратурата, според които Гаже бил  малтретиран и измъчван – любовницата му го карала  да гълта гъби  и да пие препарат за миене на  прозорци, гасяла цигари върху кожата му.

Делото, което се счита във Франция като прецедент в премахването на табуто по темата за домашното насилие срещу жени,  привлича вниманието на обществеността след като Гаже  написва книгата „Моят партньор и мъчител“, в която разказва за живота си.

Френските правозащитници посочват, че домашното насилие срещу жени се случва три пъти по-често, но всяка година във Франция 7500 мъже се оплакват в съда  от насилие  срещу тях.

На всеки три дни във Франция от домашно насилие загива  една жена. Един мъж загива на всеки 13 дни.

В съда Максим Гаже заяви, че скоро след като се  преместил  в апартамента на  приятелката си, животът му  се превърнал в кошмар – Закия живяла в апартамент от  25 квадратни метра с двете си деца.

Закия го заплашила, че ако се оплаче,  ще го обяви за педофил. Той е бил принуден да спи на пода до входната врата, и му  било  забранено да използва тоалетната. Закия го  измъчвала и с нагорещен нож.

Съдът я осъди на 18 месеца затвор, и още    18 месеца условно, както и да плати глоба в размер на 200 000 евро.

Адвокатите на Медкур обясниха действията и с алкохолизъм, а  тя се  извини на  бившия си любовник.

„Аз не съм безсърдчна,“ – каза тя в последното си изявление преди присъдата.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *