Русия все още е ядосана заради Сърбия

putin

Западът  често размишлява върху това , каква е тайната на  популярността на президента Путин в  Русия, казва колумнистът на Вашингтон Таймс Todd Wood. По негово мнение, това объркване е поради  незнание или неразбиране на историята, а  източникът на силата на Путин е  намесата на НАТО в бивша Югославия през 1999 г.

Русия  категорично се противопоставя на бомбардировките на НАТО. Но тогава  руската армия е твърде слаба и  Русия не успява направи нищо, което я кара да  се почувства унизена.

Според Wood, тогава  Путин разбрал, че руснаците искат да имат силен лидер.

Разширяването на НАТО в Източна Европа, Прибалтика и Балканите още повече унизи силовиците на  Русия и руския народ като цяло, казва авторът.

„Когато възникна рискът  Украйна да се присъедини към НАТО и ЕС, чашата преля.  Путин възроди  руската армия, той бе готов за шанса и го улови – взе Крим“, – се казва в статията.

С провеждане на тази добре обмислена и ефективна опреция, Путин докосна струните на душата на руския народ, и  хората това никога няма да забравят. Ето защо руснаците ще простят и ще  изстрадат краткосрочните икономически трудности заради неговата украинска  авантюра, и ще отхвърлят стремежа към демокрация.
„За Русия  демокрацията беше неприятно преживяване.  Руснаците предпочитат да имат лидер, при който  влаковете  няма да закъсняват,  лидер, способен да издържи една хипотетична западна  агресия“ – завършва статията.

Източник: The Washington Times

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *