Станишев пред протестиращите в Македония: Вашият глас се чува в ЕС

stani

Сергей Станишев, бившият български премиер, от името на европейските социалдемократи, се обърна към масовия протест пред правителството, заявявайки, че е тук, за да чуе гласа на народа.

– Слушам  внимателно, вашето послание е ясно – Вие искате мир. Изказвам съчувствие на семействата на загиналите при терористичния акт в Куманово. Тук виждам хора от различни етнически общности заедно. Аз тук виждам и чувам, че искате демокрация, чувам, че дълго време е била потискана свободата на словото. Това повече не е приемлив. Недопустимо е да не може да се чуе различно мнение. – каза Станишев.

Той каза, че хората в Македония масово произнасят изречението: Няма справедливост, няма мир!

– Вашият глас се чува и в ЕС, да знаете, че сте важни, че когато сте обединени заедно никой не може да пренебрегне това. Нито правителството, нито ЕС – каза Станишев и обръщайки се на български език каза:

– Приятели, братя и сестри, искаме Македония да я видим стабилна, спокойна и европейска!11124795_446182168892745_7975798225389865044_n

http://plusinfo.mk/vest/26203/stanishev-vashiot-glas-se-slusha-i-vo-eu

 

В македонската столица Скопие на митинг  срещу премиера Никола Груевски излязоха хиляди хора, пише Би Би Си.

Протестиращите поискаха оставката на кабинета и на министър-председателя на страната.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.