Жените скоро ще загубят способността си да раждат деца по естествен път

pic-26-05-2015-1400431
Известният френски акушер-гинеколог Мишел Oден твърди, че в близко бъдеще, жените ще загубят способността си да раждат по естествен път.

Лекарят смята, че вина за това има ръстът на съвременни медицински средства и хирургични процедури, които в крайна сметка отслабват общите функции на женския организъм и правят почти невъзможно раждането без лекарска намеса.

Доказателства в подкрепа на гледната точка на акушер може да се намери в статистическите данни за последните няколко десетилетия, които показват, че ражданията стават по-сложни, отколкото, например преди около 50 години. През този период процесът на раждане се е увеличил средно с два часа и половина. Вероятно затова хората търсят по-лесни начини, като например раждане във вода, което е опасно. Оден е сигурен, че статистическите данни показват ясно – жените губят способността си да раждат децата си по естествен път.

Други фактори за нарастването на броя на ражданията, извършени чрез цезарово сечение, както и увеличаване на броя на жените, чието раждане е предизвикано с помощта на синтетичен окситоцин, също потвърждават неутешителната картина на близкото бъдеще.

Лекарят изтъкна, че окситоцинът е хормон на любовта, и е от основно значение не само в процеса на раждане, но също така и по време на зачеването. Но колкото по-стар става организмът на жената, толкова по-малко произвежда този важен хормон. Поради тази причина, лекарите са принудени да   прибягват до синтетичен окситоцин, който   не само активира процеса на раждане, но също така  унищожава и естествения баланс на хормоните.

Днес вече е доказано, че влиянието на синтетичния окситоцин има дългосрочни и доста пагубни за женския организъм последствия.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *