10-годишно момче е глобено 7 000 долара за връзка с омъжена жена

1434643592_62659990.cqugqfolПлеменен съд в южната част на Пакистан осъди 10-годишно момче за връзка с омъжена жена, която е на 40 години. Младият любовник е осъден да заплати близо 7000 долара глоби. Парите, разбира се, трябва да плати семейството на преждевременно порасналото момче.

Инцидентът е станал в понеделник в село Бахрани в провинция Синд, на 320 км северно от административния център Карачи. Непълнолетният „престъпник“ е обвинен в това, че склонил омъжена жена към изневяра.

„Ситуацията се утежнява от факта, че момчето има връзка с жена от друго племе, което може да предизвика вражда между тях“ – заяви местен полицейски служител, пожелал да остане анонимен.

Делото за извънбрачната връзка е предадено на джирг – племенен съд, който задължил семейството на детето да заплати на потърпевшата страна 700 000 рупии (около $ 7,000). Сумата от 50 000 рупии вече е изплатена, а останалата част родителите обещали да платят за три месеца.

Полицията обаче смята, че решението на съда е незаконно и започна разследване по случая. Според пакистанския наказателен кодекс, възрастен човек правил секс с дете се счита за изнасилвач. Но подобни действия на жени по отношение на непълнолетни не се наказват от закона. W този случай жената може да бъде преследвана за изневяра. „Изневярата – също е престъпление, но рядко се наказва “ – коментира адвокатът Sunda Hureyn.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *