Физици признаха: Вселената е нематериална, ментална и спиритуална

thoughts-636x400„Съзнанието създава реалност“ – на това изявление бе отделено много внимание в различни алтернативни медии от цял ​​свят. Не правете грешка, съзнанието може да бъде свързано с природата на нашата реалност и е изучавано (за известно време) от много учени, особено от гледна точка на квантовата физика, пише truthisscary.сom

Какво е съзнание? Съзнанието включва няколко неща. Това е начинът, по който възприемаме нашия свят, нашите мисли, същността на знанията, нашите намерения и още .

„Търсене на съзнанието в мозъка може да се сравни с търсенето на говорителя в радиоприемника“ – Насейм Харамйн, директор по изследванията в проекта Резонанс.

„Вярвам, че съзнанието е основата. А материята е производна на съзнанието. Ние не можем да излезем извън границите на съзнанието. Всичко, за което говорим, всичко, което считаме за съществуващо, се постулира от съзнанието…“ – Макс Планк, физик, автор на квантовата теория, която му носи Нобелова награда за физика през 1918 г.

„Невъзможно е да се формулират законите на квантовата механика напълно и по последователен начин, без позоваване на съзнанието“ – Юджийн Уигнър, теоретичен физик и математик. Той получава Нобелова награда за физика през 1963 г.

Твърдението, че „съзнанието създава реалност“ идва от няколко различни въпроси. Означава ли това, че ние, като хора (и колективно, като човешка раса) можем да сформираме и да създаваме реалност, която искаме?

Означава ли това, ние можем да проявяваме определен начин на живот, и да привличаме определени преживявания? Означава ли това, че всичко ще се случи мигновено? Ще трябва ли време? Как правим това ?

Въпреки че не можем да отговорим на тези въпроси с абсолютна научна сигурност, ние знаем, че, да, корелация между съзнанието и физическия ни материален свят наистина съществува под една или друга форма.

Степента на тази корелация (отново от гледна точка на съвременната наука) все още не е добре разбрана, но ние знаем за съществуването на корелация, и ние знаем, че тя е значителна.

„Основният извод, който прави новата физика също признава, че наблюдателят създава реалността. Като наблюдатели ние лично участваме в създаването на нашата собствена реалност. Физиците трябва да признаят, че Вселената – това е „ментална“ конструкция.

Пионерът на физиката Джеймс Джинс пише: „Потокът на знания се насочва към немеханична реалност; Вселената започва да изглежда като Велика мисъл, а не като огромна машина.

Разумът вече не се проявява като „случаен нарушител“ в областта на материята, по-скоро трябва да го приветстваме като създател и владетел на царството на материята. Да приключим със старите „знания“, и да приемам безспорните изводи. Вселената е нематериална, ментална и спиритуална „.

RC Henry, професор по физика и астрономия в университета Джон Хопкинс, „Mental Universe“; Nature № 436: 29.2005)

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата във фейсбук:

© 2021 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

One thought on “Физици признаха: Вселената е нематериална, ментална и спиритуална

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *