Хората имали и трети мозък – в червата

1396249239-8Американски учени са направили сензационно откритие. Те са открили в човешкия организъм трети мозък. Както се оказва, той се намира в червата.

Група изследователи от Колумбийския университет провели проучване, в хода на което в човешкия организъм е открит още един мозък – трети. Учените казват, че освен главния и гръбначния мозък, човек има и чревен мозък, който работи независимо от главния и гръбначния. Преди това тази информация е била скрита за  науката.

Изследователите отбелязват, че този мозък е отговорен за работата на червата и функционирането на стомашно-чревния тракт, като им обезпечава нормална работа. При това основното доказателство за съществуването на третия мозък е, че при загубата на връзка с главния или гръбначния мозък, червата продължават да работят нормално.

Авторите смятат, че е необходимо да продължи изследването откритието им, защото за третия мозъкът се знае твърде малко. В момента се провеждат различни изследвания, в които изследователите планират да научат повече за другите функции на стомашно-чревния мозък.

Експертите смятат, че този експеримент може да даде силен тласък на науката напред. Но преди всичко експертите се подготвят за провеждане на експеримент, който ще потвърди тяхната теория за третия мозък при хората.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *