Китай може да използва неутронна бомба в случай на нахлуване на САЩ

20090825_218d7d92958e56ef4f72nHhuUquUu7r3-300x241Според непотвърдена информация в различни  уеб сайтове в Китай се твърди, че Народно- освободителната  армия притежава  неутронна бомба и възнамерява да я  използва като последна мярка срещу потенциална инвазия на САЩ, пише  Duowei News, който се поддържа от  китайци в чужбина.
В една от статиите се казва, че  неутронна бомба може да неутрализира колона от американските танкове M1A2 Abrams (главният боен танк на САЩ) и пехотни бойни машини M2A3 Bradley, убивайки всички войници и не предизвиквайки значителни щети по машините.

Неутронната бомба излъчва огромна вълна от неутронно и гама-излъчване, която може да преодолее бронята или няколко метра земя и е изключително разрушителна за жива тъкан.

Първоначално неутронната бомба е проектирана да се противопостави на потенциална съветска инвазия в Западна Европа по време на Студената война, пише  wantchinatimes.com.

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.