Клиничните изпитания на лекарствата тотално се фалшифицират

piluleВ новата си статия докторът по политически науки в университета в Принстън и колумнист на HBO Уилям Енгдал подчертава, че неотдавнашното признание, направено от редактора на едно от най-уважаваните професионални издания в научния свят The Lancet, д-р Ричард Хортън шокира научния свят. Но то остана без никакво внимание от страна на международните медии.

Хортън заяви, че повечето от клиничните проучвания, които преминават новите лекарства, редовно се фалшифицират с цел появата на пазара на „чудодейни“ препарати с нова цена. Изказването на д-р Хортън подкрепиха редица уважавани лекари в света.

Главният редактор на водещо медицинско списание във Великобритания д-р Марша Ейнджъл заяви, че на клиничните изпитания днес просто не бива да се вярва.
Корупцията в медицинската общност, която се насърчава активно от медицинските корпорации, днес е придобила такива размери, че дори и в тази среда, от която не е прието да се вади мръсно бельо, лекарите просто вдигат рамене: с какво да лекуват пациентите, ако на нито една инструкция вече не може да се вярва ?

Цялата статия: http://journal-neo.org/2015/06/18/shocking-report-from-medical-insiders/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *