Лекари установиха защо химиотерапията убива пациентите

5950352_orig-300x200В новата си статия докторът по политически науки в университета в Принстън и колумнист на НВО Уилям Енгдал  отбелязва, че последните проучвания в Центъра за изследване на рака Fred Hutchinson в Сиатъл показват, че в хода на лечението на пациент с химиотерапия, неговият организъм  започва да произвежда „специални“ протеини WNT16B, които само усилват  жизнеността на раковите клетки.

Резултатите от изследването се оказали  пълна изненада за учените, въпреки че ефективността на това лечение на рак се поставя под въпрос и преди. Така, в центъра  по  радиологията в Сидни през 2004 г. стигнали  до разочароващото заключение, че химиотерапията увеличава шансовете за оцеляването на пациента с 2%, въпреки че рисковете, свързани с последиците за здравето от  химиотерапията значително надвишават „положителния“ ефект.

Авторът отбелязва, че първите проучвания в областта на химиотерапията започват  по време на Първата световна война, когато лекарите забелязали, че у войниците, които се  отровили с  иприт функцията за  възпроизвеждане на кръвни клетки се потиска.

По време на Втората световна война  американски учени, изучаващи този газ, предположили, че подобни химически вещества  могат да влияят неблагоприятно върху размножаването на раковите клетки. Изследванията в тази област, които започват  през 1942 г., били широко отразени  в научната преса,  обаче приключили със смъртта на всички участници от  „тестовата група“.

Въпреки това рекламата си свършва работата, и щедрото  семейство Рокфелер приема  този вид лечение „на въоръжение“ .

Проучванията на този метод с помощта  на пациентите с рак са  поверени на д-р Корнелиус Роудс, който отбелязва в едно  от неговите писма, че „населението на Пуерто Рико – това е най-мръсната паплач в този свят, които не се нуждаят от лечение, а от  вълна, която да ги отнесе в морето „.

След това докторът признава, че с  голямо удоволствие е убил няколко пациенти, както и че трансплантирал  органи от болни от рак на редица други пациенти.

Чудно ли е тогава, че лечението се  оказва много „хуманно“, а  истината за истинските „ползи“ от химиотерапия все още остава загадка?

Цялата статия ТУК.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *