Учените доказаха съществуването на паралелни светове

fullУчените доказаха съществуването на паралелни светове. Група учени, водени от Дейвид Дъч в Оксфорд са направили математическо откритие. Те са открили доказателства, че съществуват паралелни светове.

Теорията за съществуването на паралелни светове е представена още през 1950 г.. Неин автор е Хю Евърет. Тя разкрива тайните на квантовата механика, което предизвиква огромни противоречия и съмнения у учените.

Според теорията на Евърет съществуват много вселени. Всяко събитие, което се случва предизвиква разделянето на Вселената, а броят на алтернативните изходи е пропорционално равен на броя на световете.

Например, шофьорът вижда пешеходец, който е изскочил на пътя. В една реалност той ще избегне сблъсък с човека, но самият той ще умре, в друга попада в болницата и остава жив, в третата – пешеходецът умира. Броят на тези сценарии е огромен.

Теорията е призната за фантастична и е забравена. Но, напоследък, в хода на научни изследвания в областта на математиката се оказва, че Eвърет е вървяла в правилната посока.

Според законите на квантовата механика, преди експеримента за това, което е вътрешността на атома, не може да се каже нищо за това, че то съществува в реалността. Преди измерване атомите заемат неясна „суперпозиция“ . В тази позиция те представят едновременно горен и долен спин, или и двата едновременно, или имат способността да се появяват по едно и също време на различни места.

Наблюденията се провеждат преди конкретното проявление на резултат, защото когато  ние хвърляме монета тя заема само едното положение ези или тура, когато я хващаме.

Значението на откритието се крие във факта, че храстоподобните разклоняващи се  структури, които възникват при  разделянето на Вселена в паралелни версии на самата нея, обясняват вероятностния  характер на квантовата механика. Нашият свят е един от многото на брой паралелни светове.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *