Луната е заета – летете по-далеч в Космоса

3Защо администрациите на САЩ и Съветския съюз след първите успешни кацания на Луната в края на миналия век, изведнъж, без причина, загубиха всякакъв интерес към този космически обект?

И двете суперсили в един момент внезапно замразяват всички свои програми за милиарди за усвояване на естествения спътник на Земята, обяснявайки на народите си, че мисиите са твърде скъпи. Въпреки това, в началото на този век, Съединените щати, които са били най-близо до усвояването на Луната, по някаква причина се заеха с Марс, Плутон, а дори обмислят как да си „хванат“ астероиди за добив на полезни изкопаеми…. И вече ама хич не се интересуват от Луната?

Кой не пуска земляните на Луната?

Днес на широката общественост са известни разговорите на Армстронг и Олдрин със Земята в далечната 1969 г., когато „Аполо 11“ доставя астронавтите на лунната повърхност. Както изглежда космическите изследователи буквално са били изумени от това, което са видели, така че известно време не са могли да говорят. И тогава те обясняват принудителната си пауза така: Да, има и други космически кораби, които са в един ред и ни гледат, ние не можем да снимаме нищо, защото блокираха нашите камери.

Отскоро агресивно се натрапва идеята, че американците не са били на Луната, и всички кацания на Луната са снимани в Холивуд. Но се създава впечатление, че самата NASA пуска такива слухове, които до известна степен оправдават охлаждането на САЩ към Луната. Това е много по-добре, отколкото да се признае, че извънземните не те пускат на Луната.

Кой живее на Луната?

Това, че Луната е населена, е било известна още от древността. Първото споменаване на „лунни жители“ датира от 1064 г. Малко по-късно френският астроном Лувил и известният Галилео наблюдават странни светлини на Луната, сякаш с изкуствен произход. А и не само светлини, но и движещи се обекти…4

Ричард Хоугланд – бивш служител на НАСА през 2007 г. направи сензационно изявление, че е видял на снимки (направени от американските астронавти от „Аполо“) лунен град под огромен прозрачен купол (в близост до Морето на Кризите). Под този купол е лесно да се разграничат къщи, мостове, кули и други структури. Снимки на подобни лунни градове дори по-рано, през 1979 г., са намерени в библиотеката на космическата агенция от инженерите Vito Saccheri и Лестър Хюз. Тези снимки са поразили учените с ясно виждащите се пирамиди, като египетски, както и с разнообразие от летателни апарати, намиращи се на своеобразни летища, както и такива апарати, които летят над лунната повърхност.

Луната – космически кораб

Днес учените обсъждат вече не това, дали Луната е обитаема или не, а какво представлява този спътник на Земята.

Една от версиите: Луната е суровинната база за извънземните, от която те извличат полезни изкопаеми, от които се нуждаят. Но привържениците на тази теория не са толкова много. Втора версия за Луната – изследователска лаборатория за изследване на Земята, и с изкуствен произход.

А може би Луната е просто огромен извънземен космически кораб, който пътува в космоса, и вече няколко хиляди години се занимава с изучаването на нашата планета. Както показват археологически разкопки, преди около 11- 13 хиляди години Земята не е имала спътник (символични изображения по стените на Каласия в Боливия посочват доста точна дата на появата на Луната в нашето небе).

Освен това учените са учудени от твърде ниската плътност на Луната, което предполага, че сателитът е кух. Днес е добре установено, че под видимата повърхност на Луната има метална обвивка, с дебелина около седемдесет километра.5

И какво сега- Луната е заета – летете по-далеч, да кажем на Марс? А кой казва, че Марс не е зает от извънземни? И защо е необходимо да се навлиза в дълбокия космос, казват някои сериозни учени, с нашите примитивни технологии, нашата бедност и неосъзнатост? В действителност в света стотици милиони хора гладуват, а милиарди долари се изразходват не за да се нахрани, а да се премахне излишната част от населението на планетата. Да, а и самата ни Земята – все още е загадка зад седем печата. А ние сме в открития космос …

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *