На кометата Чурюмов-Герасименко има извънземен живот

pic_9c9755a264661a36b295ed8f96da1ab5На кометата 67P (Чурюмов-Герасименко) има изобилие от микроби с извънземен произход, твърдят британски астрономи. Именно с наличието на живи организми под леда може да се обяснят характерните особености на кометата – например богатата и  на органични съединения черна кора. Въпреки това, нито орбиталният апарат Rosetta, нито сондата Philae са оборудвани с устройства, които да търсят следи от живот. Хипотезата си учените ще представят по време на конференцията на Кралското астрономическа общност, която ще се проведе на 6 юли, пише The Independent.

Max Wallis от Университета в Кардиф и Чандра Викрамасингх , директор на Центъра за астробиология в Бъкингам твърдят, че средата на кометата е благоприятна за живот, дори повече от полярните региони на Земята. Само наличието на микроорганизми обяснява тези аномалии на повърхността на кометата, като тъмна кора, лед, кратери с плоско дъно и изобилие от гигантски скални блокове.

Всички тези свойства показват, че е налице среда от смес от лед и органични вещества, която се нагрява от лъчите на слънцето, и там може да живеят микроорганизми.

Related Posts

One thought on “На кометата Чурюмов-Герасименко има извънземен живот

  1. Всички очакваме хуманоидни извънземни или сухоземни октоподи, или подобни разумни същества. Та нали има данни за налична станция на астероида, излъчваща сигнал. Не ни интересуват микроби и бацили, та дори и да са милион километра от нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *