Анкета: Католиците в Германия подкрепят гей браковете

0,,18472543_303,00По-голямата част от анкетираните германски католици са за секс преди брака, за жените свещеници и за венчаването на еднополови двойки. Безбрачието, от тяхна гледна точка,  е реликва от миналото.

70 процента от католиците в Германия смятат, че църквата трябва да признае и да благославя хомосексуалните връзки, свидетелства проучването.

90 процента от анкетираните 7 900 човека в Германия вярват, че хората, които се женят за втори път, не бива да се отлъчват от причастието.

87% от католиците в Германия не са против жените – свещеници. На въпрос  за безбрачието на католическите духовници почти толкова – 85 процента от германците – отговарят, че безбрачието не следва да бъде задължително. За предбрачни сексуални отношения са 80 на сто от участниците в проучването.

В Полша, в страните от Южна Европа и Бразилия, по-голямата част от анкетираните се противопоставят на венчаването на еднополовите двойки, отбелязва Дойче Веле.

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.