Голям метеорит е предизвикал много разрушения в Иран (видео)

space fireballs meteorМедиите сравняват метеорита с бедствието в Челябинск в февруари 2013 г.

Метеоритен удар в иранския Казвин е причинил многобройни щети.

Ирански официални лица потвърдиха, че метеоритът е ударил някъде в северната част на страната на 30 юли 2015 г. Това събитие се е случило след като много голямо огнено кълбо е прелетяло над Аржентина, пише thewatchers.adorraeli.com

Според директор ана кризисния щаб на Казвин, Мохамед Али Aхани, небесният гост се е приземил в село Аваж (Avaj), провинция Казвин. Също така има съобщения, че някои каменни фрагменти са причинили щети в района Eщахард (Eshtahard), провинция Aлброз.

Много ирански информационни агенции пишат за сериозни щети в провинция Казвин, който не е твърде далеч от столицата Техеран. За пострадали или жертви официално не се съобщава, но такива слухове има в иранския интернет.

Неофициално съобщения за ранени и разрушения идват от различни места.

Иранските вестници твърдят, че метеоритът е бил много голям (над 2 метра). Информация за счупени прозорци и унищожено уличното осветление идва от много градове.2

На картата с червени маркери са отбелязани местоположенията на първите съобщения.

В местните новини ( 1 август) се посочва, че фрагменти от метеорита са открити в близост до село Зенджан, служители разследват инцидента.

Ислямистите твърдят, че ударът на небесното тяло е знак, предсказващ появата на еврейския Месия Машиах, или пророкът Махди,който християните приемат като Антихрист.

Също така някои коментатори твърдят, че събитието на 31 юли не е било удар от метеорит, а военна атака срещу Иран.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *