„Извънземният от Аркаим“ (видео)

Screenshot_4 (7)Редица световни медии, позовавайки се на YouTube съобщават, че до Аркаим, Русия, са намерени останки от извънземно същества.

По-специално британското издание Express пише, че в резервата „Aркаим“ в Челябинска област, по време на разкопки е намерен скелет с глава с необичайна продълговата форма. Видео с находката се появи на YouTube, а благодарение на таблоида постепенно набира популярност. Британските уфолози за заявили за изданието, че „руснаците са намерили останки на извънземен“.

Според тях странната форма на черепа показва, че в древни времена Земята е била посещавана от представители на извънземни цивилизации. Те вярват, че руските археолози са открили останките на така наречения „Сив извънземен“ – с огромни очи и голямо чело. Тези извънземни обикновено се показват във фантастични филми.

Вероятно информацията за „извънземния“ западните медии са научили не само от видеото на YouTube. Преди няколко дни за откритието, позовавайки се на директора на резервата „Аркаим“ Мария Mакурова, съобщи новинарска агенция в Южен Урал. Скелетът с черепа с необичайна форма е открит по време на разкопки на три километра от природния резерват и е датиран към 2-3 век.

Руските учени обаче считат, че това е номадско погребение, вероятно, на жена от сарматски племена. Деформацията на черепа те обясняват с традицията главите на децата да се стягат с помощта на въжета и дъски. Има версия, че продълговата форма се е смятала за красива. Според друга версия, това е помагало на съплеменниците да отличават своите хора от непознати.

Между другото традицията изкуствено да се променя формата на черепа е характерна за древните народи на Египет и Америка.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *