Ранени украински войници заминават на лечение в Германия

0,,17896275_303,00
Украински войници, ранени при сраженията в източната част на страната, следващите дни ще бъдат изпратени в Германия за лечение. Това съобщи в понеделник, 17 август, германското посолство в Украйна.

Според посолството, екип от четирима лекари на Бундесвера е пристигнал в Украйна на 16-ти август. Тяхната задача е да подготви украинските войници за транспорт. Точно колко човека ще бъдат изпратени на лечение, не се уточнява.

Бундесверът и преди  е оказвал на Украйна помощ, под формата на медицински консумативи, както и с обучение на медицински персонал. През март 2014 г. в Германия за лечение са били изпратени 24 ранени по време на събитията на Майдана.

През септември същата година  за лечение в клиники в Германия бяха изпратени 20 украински войници, а през март 2015 г. – още 17 войници, ранени при сблъсъците в източната част на страната, уточнява Дойче веле.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.