Управляващата партия в Унгария намери начин да разкара мигрантите от стената

pic_813ad91ed424a3f85f25af688067dbeaВ Унгария управляващата партия „Фидес“ предлага особено строго да се наказват мигрантите, повредили оградата на границата със Сърбия, за да обезкуражи други да правят това. За такова престъпление, според политиците, трябва да се лежи в затвора, пише Reuters,  позовавайки се на лидера на „Фидес“ Антал Роган.

„Нелегалните имигранти не само незаконно преминават границата, те също така унищожават собственост на унгарската държава,“ – възмущава се той. Според Роган, „Фидес“ ще внесе за разглеждане закон през септември, когато парламентът ще бъде свикан  след лятната ваканция.

Според информационната агенция, цитираща местните медии, вечерта на 6 август на границата са заловени 18 имигранти,  разрязали бодливата тел на граничната бразда, работата по която започна тази седмица.

От началото на 2015 г. в Унгария са влезли повече от 110 000 мигранти, повечето от които са влезли в страната през Сърбия. Всеки ден полицията хваща около 1,5 хиляди нелегални имигранти, опитващи се да преминат границата. Унгарският премиер Виктор Орбан обеща, че до края на август армията ще завърши изграждането на граничната  стена с височина четири метра. Първоначално се предполагаше, че тя ще бъде готова в началото на зимата.

В края на юни страните от ЕС се договориха да разселят 40 000 бежанци в Италия и Гърция, и 20 000 от тези, които все още са извън Европейския съюз. За Унгария, която преди това нарече плановете за разселването на мигрантите абсурдни, бе направено изключение.

Фото: Reuters

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *