Едуард Сноудън: Извънземните кодират сигналите си като „космическо фоново микровълново излъчване“

snowНа определен етап от развитието си цивилизациите стигат до там, че започват да кодират своите комуникации. Това, според бившия агент на американските спецслужби Едуард Сноудън,  може да е една от причините защо човечеството все още не е намерило доказателства за съществуването на извънземни.

Причината, поради която не можем да открием сигнали от други цивилизации, може да е кодирането, което се използва от извънземните. Това становище Едуард Сноудън изрази в интервю за астрофизика Нийл Тайсън в рамките на неговия подкаст. Сноудън, който сега е в Русия, разговаря с учения в Ню Йорк с помощта на комуникационен канал чрез мобилен робот.

Според Сноудън, на висок етап на развитие обществата започват да осъзнават, че техните канали за комуникация трябва да се кодират.

„Ако извънземна цивилизация се опитва да подслушва други цивилизации, или нашата цивилизация се опитва да подслушва извънземните, то в развитието на обществата има само един кратък период от време, когато всички техни съобщения се изпращат с помощта на най-примитивни и най-незащитени средства“ – казва Сноудън.

Ето защо, по негово мнение, ако съществуват извънземни цивилизации, всички техни съобщения, са „кодирани по подразбиране.“ Това може да доведе до факта, че тези сигнали стават неразличими от „фона на космическото микровълново излъчване.“

„Ако се гледа кодирана комуникация отстрани, и ако тя е правилно кодирана, то на практика е невъзможно да се каже, че тя е кодирана, – казва Едуард Сноудън. – Затова е невъзможно да се разграничат правилно кодирани съобщения от произволни прояви“.

Сноудън ще публикува секретна информация с гриф „Краят на света“? (видео)

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *