Меркел призова автоиндустрията да помогне за интеграцията на бежанците

merkelНеобходимо е да се създадат условия за даване шанс на мигрантите да си намерят работа, каза германският канцлер.

Ангела Меркел призова фирмите от автомобилната индустрия в германия да помагат за интеграцията на бежанците, говорейки в четвъртък, 17 септември на церемонията по откриването на Международния автомобилен салон IAA във Франкфурт. „Необходимо е да се създадат условия за даване на имигрантите шанс да си намерят работа,“ – каза Меркел и добави, че този проблем е един от най-важните в близко бъдеще.

Според канцлера, Германия може да помогне само на тези, които са принудени да бягат от войната и политическо преследване. „Ние ще подкрепим тези, които се нуждаят от защита, обаче, на онези, които идват при нас само по икономически причини, трябва да се каже, че ще трябва да напуснат страната ни“ – цитира изявлението на Ангела Меркел агенция Reuters.

На свой ред, президентът на Асоциацията на германската автомобилната промишленост (VDA) Матиас Висман заяви, че индустрията е готова да поеме отговорност по отношение на бежанците. Според Висман, автомобилните компании се интересуват от привличането на квалифицирани служители.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *