NASA разказа за „Кървавата Луна“ на 27 септември (видео)

moonНеобичайно голямата „Кървава Луна“ в края на септември, ще се вижда от хората в Северна и Южна Америка, Европа, Западна Азия и източната част на Океания, съобщава пресслужбата на НАСА.

„Това явление не трябва да предизвиква безпокойство за жителите на Земята. Единственото неприятно нещо, което може да ви се случи е болка във врата от това, което ще гледате на небето“ – заяви Noah Petro, заместник- научен ръководител на сондата LRO, изучаваща сателита на Земята от 2009 година.

Тази „Кървава Луна“, обяснява ученият, е необичайна с това, че ще бъде и така наречената „Супер Луна“ -дискът на спътника на планетата ни ще ни изглеждат с около 14% по-голям от обичайното, заради максималното сближаване на Земята и нейния естествен сателит.

Последният подобен случай е наблюдаван преди 30 години, през 1982 г., а следващия път тази комбинация ще се появи чак през 2033. Според Petro, такова явление като супер „Кървава Луна“ се случва веднъж на едно поколение.

Според изчисленията на НАСА „Кървавата СуперЛуна“ ще започне да се „издига“ в нощта на 28 септември в 2 часа и 11 минути, и тя ще стане напълно червена около 4 часа сутринта, когато земната сянка напълно ще закрие Луната.

Related Posts

One thought on “NASA разказа за „Кървавата Луна“ на 27 септември (видео)

  1. А има ли Луна или е една холограма излъчвана на защитен купол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *