Призраци на Марс: най-странните обекти, заснети на Червената планета

1_230

В този момент, когато космическият кораб „Викинг-1“  изпрати  първите снимки от  повърхността на Марс, човечеството изпита известно разочарование: нищо друго освен скучни оранжеви скали, не се виждаше  на снимките. Но далеч не всички искаха  да се примирят с това. Почти всяка година, очите на любопитните изследователи откриват на марсианските снимките паранормални изображения и обекти на други цивилизации.

„Истината е някъде там“ – казват изследователите и  сочат към Марс. Думите на агент Мълдър живеят вече в  продължение на десетилетия.
2_360
Първият и най-известен „Призрак от Марс“ е лицето, което е заснето през 1976 г. ( „Викинг-1“ излита към Марс през август 1975 г.) в района на Червената планета, наречен Cydonia. По същество снимката на лицето е съвкупност от образувания на повърхността, светлини и сенки, както и ъгъла на снимане. По-късно прищявката на марсианската природа е заснета с  по-висока резолюция, с  помощта на Mars Reconnaissance Orbiter. Както се очакваше, на снимката има  само  скала. Това не пречи на изследователите на Марс  и до днес да твърдят, че „Лицето на Марс“ е с изкуствен произход.

Левитиращата лъжица

3_325

Каменният Обама
4_299
Апотеоз на марсианските открития е откриването от  уфолози на марсианската повърхност лицето на американския президент Барак Обама. Самата снимка е направена през октомври 2005 г. от Spirit на  върха  Husband Hill в кратера Гусев. Трудно е да се разбере мисленето на  човек,  в съзнанието на който парче скала се е трансформирало в образа на главата на американския лидер. Въпреки това снимката позволи на уфолозите да  предполагат, че Барак Обама представлява интересите на марсианците на Земята.

Марсианската русалка
5_265
Друга снимка, направена от марсохода Spirit през 2007 г., отново в кратера Гусев, в близост до Columbia Хилс, при  значително увеличение показва русалка.

Призрачната дама

6_259

Истински краб

7_239

8_219

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *