Руснаците крият снимка на венериански скорпион цели 30 години

1443554416_da5526345_2734876

Служители на Института за космически изследвания още от осемдесетте години на миналия век крият уникални снимки, на които има доказателства за съществуването на живот на Венера.

Снимките са направени от съветските космически кораби „Венера-13“ и „Венера-9“. Докторът на физико- математическите науки Леонид Kсанфомалити, който разшифровал снимките, разказва, че на най-първите снимки от Венера е открит обект, приличащ на птица. Тогава учените го сметнали само за странен симетричен камък, пише „Информинг“.

През 1982 г. „Венера-13“ изпраща на Земята снимки на мистериозен диск, 30 см в диаметър, който променя формата си, като ту изчезва от снимките, ту се появява отново.

Най-сензационната находка е „скорпион“, изпълзяващ от почвата на Венера. Обектът без съмнение е реален, тъй като хвърля сянка. На първата снимка се вижда само надигане на почвата, което постепенно се увеличава, а след това „скорпионът“ изцяло излиза на повърхността, след което изчезва.

На учените не им харесва тълкуването на снимките като доказателство за живот на Венера, но засега друго обяснение за невероятните снимки няма.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *