Унгария одобри употребата на гумени куршуми и сълзотворен газ срещу бежанците

i1gk10ppw11Парламентът на Унгария одобри закон, който позволява на правителството да използва армията за разрешаване на кризата с бежанците.

Военнослужещите ще могат  да използват несмъртоносни оръжия, включително гумени куршуми, сълзотворен газ и мрежи.

Съгласно новия закон, армията има право да участва в патрулиране по  границата.

По-рано унгарският парламент значително затегна  имиграционните закони чрез въвеждане за незаконно влизане в страната наказание лишаване от свобода.

За да спре неконтролирания поток от мигранти, Унгария вече блокира с  метална ограда с бодлива тел границата със Сърбия, и започна да се изгражда подобна стена на границата с Хърватия.

По най-консервативни оценки тази година през Унгария вече са преминали повече от 200 хил. бежанци, които искат да влязат в икономически развитите страни на ЕС, най-вече в Германия.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.