На Марс е намерен скелет на извънземно влечуго

1На една от снимките, направени от марсохода Curiosity  близо до марсианския кратер Гейл, уфолози са намерили нещо, което е много напомня на скелет на гигантско  влечуго. Експертите смятат, че  марсоходът е заснел костите на  марсианско същество, което  отдавна е умряло  там. Според изследователите при увеличение  могат ясно да се видят продълговатия череп с очни кухини и челюстта, както и огънатият скелет на  животното.2
3
Съществува хипотеза, че това може да са  останките на някакво чудовище, което е  живяло на Марс преди  много хиляди години и е загинало от неизвестен катаклизъм, точно като нашите динозаври. Има и по-малко популярна теория, която казва, че това е скелетът на земен раптор, който по някакъв непонятен начин е стигнал до далечната планета.

Изследователите смятат, че това е една от най-впечатляващите находки, направени на Червената планета. Откривателите  вече са изпратили резултатите от изследванията си в департамента на САЩ за изследване на космоса и  очакват отговор. Независимо от това, можем да предположим, че ако представителите на НАСА коментират останките на марсианското влечуго, те ще го направят с обичайния си скептицизъм.

Според официалната позиция на НАСА във връзка с такива находки, това са само причудливи  форми, създадени на Марс поради ерозията на скалите. И всичко е заради така наречената парейдолическа илюзия: човешкият мозък създава образи, които са детайли от реални обекти, известни ни досега.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *