The ​​Times: Водят се тайни преговори за „данък мигранти“

Според The ​​Times в Европейския съюз се водят „тайни преговори“ за въвеждане на специален „данък солидарност“, който да се използва за решаване на проблема с бежанците в ЕС. Освен това се решава въпросът за разпределението на значителни суми за страните, които граничат със Сирия: Турция, Ливан и Йордания могат да получат „милиарди евро“.

„Общоевропейското доплащане за [нуждите на] мигрантите е обсъждано поне на две закрити заседания през последния месец,“ – се казва в публикацията. В дискусията са взели участие такива високопоставени евробюрократи като председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и германският министър на финансите Волфганг Шойбле. Последният, както пишат авторите на статията „е говорил за увеличение на данъка върху добавената стойност и данъка върху горивата.“

The Times отбелязва, че тази новина може да осуети опитите на британския премиер Дейвид Камерън да убеди избирателите да гласуват срещу излизането на страната от ЕС.

„Както е съобщил представител на ЕС, в момента подготовка на план, предполагащ въвеждането на данък солидарност, не се прави, а дали е имало дискусии, той не е казал нищо,“ – добавя The Times.

Източник: The Times

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *