Великобритания с четири ултимативни условия за оставане в ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън и най-близките му колеги в кабинета са разработили списък с  четири условия, при изпълнението на които страната ще се съгласи да остане член на Европейския съюз, съобщава The Telegraph. Британски  дипломати са изпратени до столиците на страните от ЕС, за да получат подкрепата им.

Първото изискване на Лондон до Брюксел – директно да  гарантира, че Великобритания няма да участва в изграждането на европейска супердържава. С други думи, Великобритания се стреми върху нея да не се разпростира  основния принцип на ЕС за все по-голямо сближаване на държавите-членки.

Второто изискване – директно да се  гарантира, че ЕС ще остане мултивалутна структура , което значи че  еврото няма да се превърне в  официална валута на Кралството. Така Камерън и неговите колеги искат да защитят статута на британската лира.

Третото изискване – прехвърляне правата на националните парламенти да отменят съществуващото законодателство на ЕС и да прекратява подзаконови актове.

И накрая, четвъртото изискване – реорганизация на цялата структура на Европейския съюз. Така Камерън се стреми да не допусне зависимост на 9-те държави-членки на ЕС, които са сега извън еврозоната, от 19-те партньори – членове на еврозоната. Става дума за  специални гаранции за лондонското Сити.

Related Posts

One thought on “Великобритания с четири ултимативни условия за оставане в ЕС

  1. Изпълнят ли се тези 4 условия, то Англия фактически ще си бъде извън ЕС. Ако не се изпълнят – ще на пусне ЕС. Ами направо да си стават щат на САЩ. И без това се държат като такъв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *