Бъг в Матрицата или да срещнеш своя двойник

Представете си, че   заминавате на почивка в съседната страна, качвате се на самолета и изведнъж откривате там един човек, който абсолютно прилича на вас: косата, брадата и цвета на дрехите.

Какво бихте направили в този случай? Опитвате се да игнорирате двойника, отказвате се от полета или веднага си записвате среща с терапевт? 32-годишният жител на Глазгоу Нийл Дъглас, трябвало да лети от Англия до Ирландия, но попадайки в подобна ситуация, веднага решил да се се запознае със своя двойник. Оказало се, че мъжете имат повече общи неща, освен еднаквия външен вид.

Лондончанинът Джейкъб Барликън, който също наскоро навършила тридесет и две, бил поразен до крайна степен, когато до него в самолета седнал непознат, който приличал на него. След като преминали шокът и объркването, мъжете се заговорили и разбрали, че те имат една и съща външност, глас, брада и  носят дрехи от една и съща марка. И двамата са големи фенове на класическата рок музика, футбола и американското кино. Само че Нийл работи в Шотландия като рекламен агент, а англичанинът Джейкъб като програмист.

Сега те вече са големи приятели. Оказало се, че британците не само се подготвяли да летят през уикенда за един и същ град, но и си направили резервация за един и същи хотел.

Разбира се, някой ще си помисли, че мъжете са братя близнаци, и по някаква странна причина са били разделени в детството. Нийл и Джейкъм си помислили същото и веднага след пристигането си в Дъблин си направили ДНК тест в местната клиника. Ден по-късно лекарите им казали, че британците нямат общи роднини шест поколения назад.

Поредният бъг в Матрицата, според привържениците на теорията, според която нашият свят е компютърна програма, или странна шега на съдбата? Във всеки случай, едно нещо е сигурно: шансовете, че двама непознати могат имат идентичен външен вид, много сходни интереси и дори да носят еднакви дрехи клонят към нула, но фактите показват, че това е напълно възможно.

Related Posts

One thought on “Бъг в Матрицата или да срещнеш своя двойник

  1. Не е случайно. Канадски фотограф е направил собствено изследване. След 12 години установил, че на нашата планета преобладават само 900 физиономии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *