Бившият президент на САЩ Джими Картър, лекувайки се от рак, продължава да служи като дякон в църквата

Джими Картър, 39-ят президент на Съединените щати, който се лекува от рак,  уповавайки се на Господ,   продължава да служи като дякон в църквата …

Вярата му дава видими резултати – скорошно изследване е показало подобрение на състоянието на  бившия президент, пише  invictory.com.

Пресслужбата на 91-годишният бивш президент, който през август е бил диагностициран с рак на черния дроб и с  тумори в мозъка, обяви , че има подобрение в състоянието му и положителна динамика в  лечението. Скорошно изследване е установило, че организмът на Картър реагира добре на лечението, а  нови тумори не са се появявали. Изявление на прессекретаря е публикувана от  Fox News във  10 вторник, ноември.

Докато се лекува  Джими Картър не изоставя  задълженията си на дякон в баптистката църква  в родния си град Plains (GA). Той продължава да служи и да бъде верен на посвещението си, въпреки че е  трябвало да промени графика  си за да има време за лечение.

През цялото това време, Джими Картър запазва мир и спокойствие. Той е възложил цялото си упование на Бога. Неговите проповеди в църквата винаги са изпълнени с вяра и оптимизъм. Вече повече от 30 години той служи като дякон в църквата и преподава в неделното училище. Църквата редовно се посещава от 40 души. Но напоследък, след съобщенията за болестта на Джими Картър, броят на посетителите в църквата е нараснал 10 пъти.

Related Posts

One thought on “Бившият президент на САЩ Джими Картър, лекувайки се от рак, продължава да служи като дякон в църквата

  1. Той е от малкото президенти на с а щ , които заслужаваха доверие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *