Деца от епруветка: откровения на хора, заченати с донорска сперма

Какво е това – да не знаeш и да нямаш и най-малкия шанс да разбереш кой е биологичния ти баща? Да осъзнаваш, че ​​не си плод на любовта, а родителите ти  дори не са се познавали? Ето какво казват самите „деца от епруветка“:

– Това е доста странно усещане: когато казваш на съучениците си, че баща ти – е някакъв си донор на сперма, те виждат в тебе не човек , а същество, създадено в лаборатория.
Аria, 22 години

– Донорството на сперма е доста специфична дейност, така че често се чудя какъв е истинският ми баща. Искам да кажа, защо той е решил да стане донор на сперма –  бил е толкова егоцентричен, имал е трудности в живота, или какво?
Дейвид, 19 години.

– Когато едно семейство осиновява дете, те обикновено се ръководят от симпатии и чувства, а изборът на баща ми се основава единствено на стандартните характеристики на донора: височина, тегло, образование и така нататък. Има нещо много неприятно – сякаш половината от мен са я избрали в магазина. Разбира се, аз не обвинявам майка ми, но чувството е много странно.
Ричард, 25 годишен

– Мен по принцип никога не ме е безпокоял този въпросът. Обичам родителите си, и никога не съм имал чувството, че баща ми не ми е роден. Аз не задълбвам по отношение на този въпрос, защото, когато за първи път споменаха това в детската градина, приятелите ми мислеха, че е смешно и странно. От една страна, би било доста интересно да узная кой ми е биологичен баща, но от друга страна – тази безполезна информация вероятно само ще усложни живота ми.
Grace, на 32 години

– Винаги ми е било интересно колко са моите полубратя и сестри. Задавах си този въпрос в гимназията и тъй като аз съм  единственото дете в семейството, за мен и сега това е много интересно. Един ? Двадесет? Много по-интересно би било да се срещна със своите братя и сестри, отколкото с биологичния си баща. Кои са те? Дали си приличаме с тях? Как живеят? Това е, за което аз все още си мисля.
Мария, на 35 години

– Сега се справих с чувствата си по въпроса. Но родителите ми са направили ужасна грешка, решавайки да не ми кажат за това до 16 години. Това страхотно ме нокаутира, и не можех да се примиря със своят статут на „бебе от епруветка“ почти до края на колежа. В продължение на няколко години бях много ядосан на баща ми, който, всъщност, ме обича много, и е бил през цялото време чудесен баща.
Maрк, на 26 години

– Единствено ме безпокоеше, че майка ми през цялото време споменаваше моя биологичен баща само като донор, а не като човек. Аз не мисля, че тя се държеше така съзнателно, но в крайна сметка имах чувството, че съм някакъв фалшификат и това ме депресираше.
Кристин, на 24 години

– Повечето хора мислят, че всички донори на сперма я предават анонимно. Всъщност, вие може да не скриете името си, ако желаете. Моят биологичен баща не го е скрил. Аз не знаех за това докато не реших да го намеря и се радвам, че го направих. Аз специално чаках за да имам моето собствено семейство –  за да не би  срещата да ме осакати емоционално. Той е страхотен човек. Отначало родителите ми бяха развълнувани от новината, че съм решил да се срещна с него, но сега всичко е наред – просто се сдобих с още роднини. Срещата с него ми помогна да разбера за себе си това, което не можех да разбера преди.
Майкъл, на 40 години

– Може да изглежда малко странно, но никога не съм искал да се срещна с моя биологичен баща лично. Може би просто се страхувам, че ще се окаже, че той някога е бил изгонен от университета, и сега дава сперма от време на време, за да си купи пица и бира.
Джим, 31 години

– Мама призна, че биологичният ми баща е донор на сперма преди една година, когато баща ми почина от сърдечен удар. Бях много ядосана и от тогава не говоря с нея. Един ден, разбира се, ще проговоря, но сега  все още не съм готова.
Дария, на 29 години

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *