Доналд Тръмп предложи джамиите да бъдат затворени

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп предложи да се „обмисли сериозно“ въпроса за затварянето на джамиите в САЩ, в отговор на събитията в Париж.

„Аз не бих искал това, но ние трябва да го обмислим сериозно“, – каза политикът за телевизионния канал MSNBC. „От там (джамиите) излиза абсолютна ненавист, невероятна омраза, зад пределите на разбирането“.

Тръмп също така изрази недоволство от миналогодишното решение на кмета на Ню Йорк Бил де Блазио да отмени тайната програма на полицията за следене на мюсюлманските общности.

Следва да се отбележи, че белгийският премиер Шарл Мишел също говори за необходимостта от по-строги мерки за безопасност, и по-специално, възможността за затваряне на редица джамии.

Related Posts

One thought on “Доналд Тръмп предложи джамиите да бъдат затворени

  1. Аз съм абсолютно против затварянето на джамиите. Трябва да се постъпи така, както са постъпили преди години хората в едно малко градче. Събират се през нощта и премахват джамията. Изнасят отпадъците на сметището и правят градинка. На следващата сутрин на въпросите на мюсюлманите за джамията отговарят: “ Нещо сте се объркали. Тука никога не е имало джамия.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *