Откриха на снимки от Марс йероглифи и пирамиди

На снимката горе: Обективът на камерата на робота „Curiosity“ е „видял“ някакъв надпис

Виртуалният археолог, провеждащ изследванията под името UFOvni2012 смята, че е намерил на Марс букви. Те са заснети от марсохода Curiosity, който е бил в екваториалния кратер Гейл на мястото, наречено „Garden City“, в подножието на планината Шарп.

Роботът е снимал там още през март тази година – 938-ия марсиански ден. Но артефактът е бил открит едва наскоро – на ентусиастите им трябва време за да разгледат внимателно снимките, предадени на Земята.

2Снимка от сайта на NASA.

3
Камъкът с йероглифите – увеличение.

Според UFOvni2012 на снимката, публикувана на официалния сайт на НАСА се вижда част от някаква стена, а върху нея – йероглифи, удивително приличащи на египетските.

Нещо за Египет

Неотдавна, известният виртуален археолог Скот  Уоринг откри на Марс обект с правилна геометрична форма – изключително правилна. Това е пирамида. По-точно пирамидка, тъй като не е много голяма. Височината и е около метър – метър и половина и се намира на склона. Страните и ръбовете на пирамидата са гладки – сякаш са полирани.

Снимката е направена от „Curiosity“ на7 май, 2015 г. Тя е публикувана на интернет страницата на NASA без никакво обяснение за възможния произход на обекта.

Уоринг смята, че пирамидата е изкуствена. И смята, че тя представлява горната част на  по-голяма структура, която скрита под повърхността.

4 5

Пирамидка на склона.

На Марс, между другото, има обекти, които изглеждат много големи – просто огромни структури. Една така структура е открита от виртуален археолог – Сандра Андраде,  която за търсене на артефакти внимателно проучва пейзажите на Червената планета с  Google Mars. И открива пирамида, която е много подобна на египетска, но е значително по-голяма.

Дължината на основата на пирамидата на Марс е 2750 метра. А на една от стените и има вход с ширина 200 метра и височина 100 м.

6

Огромна пирамида с вход
Разбира се, пирамидата на Андраде вероятно е просто камък, който марсианските ветрове и пясък са изваяли в такава странна форма. Но пирамидата на Уоринг е болезнено правилна за да бъде природно образувание.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *