Човекът бил кръстоска между свиня и маймуна?

Години наред мистерията около произхода на човека е доминирана  от теорията на Чарлс Дарвин за еволюцията и постепенното трансформиране на маймуната в интелигентно създание, наречено Homo Sapiens (Човек разумен).

Днес един от водещите експерти в хибридните и еволюционни процеси при видовете смята, че човекът не произлиза единствено от маймуната.

Д-р Юджийн Макарти обърна с главата надолу  утвърдената теорията за произхода на биологичния ни вид , след като представи новата си радикална теза,  подкрепяща възможността човешкото създание да е произлязло от сношение между мъжка свиня и женско шимпанзе, предава вестник „Times of Idia“, цитиран от топор.

Д-р Макарти е световно признат авторитет в сферата и базира хипотезата си на факта, че хората притежават редица качества които не кореспондират с тези на останалите земни примати. В този ред на мисли ученият смята, че именно прасето е липсващото звено между човеците и останалите бозайници населяващи планетата ни.

Екипът на Макарти вярва, че човекът в действителност има биологична връзка с шимпанзето поради многобройните биологични и поведенчески сходства. От друга страна прасето е вид, който споделя генетични и структурни сходства с човека, за разлика от всички останали бозайници. Защо тогава човекът да не е далечен роднина и на прасето в резултат на древно „хибридизиране“ между прасе и шимпанзе?

Има много случаи в историята в които хирурзи успешно са използвали свински сърца и други органи за трансплантации на хора макар и с временен ефект. Прасето доказано е единственият животински вид който е частично съвместим с човека в генетичен аспект. Може ли това да означава, че свинете са ни по-близки отколкото сме предполагали? Дали мюсюлманите не консумират свинско месо поради асоциирането му с канибализъм?

„Изглежда доста налудничаво прасе и маймуна да предприемат сношение, но е безспорен факт, че техните поведенчески прийоми и репродуктивна анатомия ги прави съвместими“, казва Др.Макарти в  свое изявление.

„Известно е, че много животни прибягват до сношение с представители на други видове дори и в естествена среда и често подобни сношения дават плод на нови хибридни създания“.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *