Интересни факти за Ангела Меркел

Човек на годината за 2015 г. според  списание Time стана Ангела Меркел, канцлер на Германия. От политическите решения на тази силна жена зависи съдбата на Европейския съюз. Въпреки това, като всеки човек, Ангела Меркел, има своите тайни, както и слабости …

 
Кучета и Путин

Желязната Ангела се страхува от кучета, защото веднъж едно  я напада и жестоко я ухапва по крака. Преди всяка официална среща асистентите на фрау Меркел се грижат  наблизо да няма кучета. През 2007 г. руският президент Владимир Путин кани Ангела Меркел посещение и по време  на важните преговори в стаята влиза черно куче на име Кони, любимец на Путин.

2

В медиите може  да се намери информация , че президентът е използвал  тази психологическа техника, за да  окаже натиск върху канцлера. Говори се, че  година  преди това Путин е представил на  Меркел играчка-  куче на каишка.

Фамилно име

Каснер  е моминското име на главния  европейски  политик. Бащата на  германския канцлер има полски корени. Фамилията Меркел и е от  първият съпруг, с когото тя е живяла заедно само 4 години.

„Мамче“

Феновете наричат Ангела Меркел «Мutti», което на немски означава „мамче“.
3

А в студентските си години федералният канцлер на Германия, въпреки своята скромност и интровертност работи като барман на университските купони.

Риск

Човекът на 2015 г.  не приема риска. Така например, в час по физическо на 9-годишната Ангела и трябват  45 минути  за да се осмели да скочи от кулата в басейна.

Текстови съобщения

Канцлерът предпочита да общува с подчинените и чуждестранни колеги чрез SMS или месинджъри. Ангела вярва, че този метод за обмен на информация отнема минимум време и е най-надеждният.

Наука

Фрау Меркел може да се похвали с  постижения  не само в политиката, но и в областта на науката.

4

Германският канцлер има  докторска степен по квантова химия. Може би аналитичните и умения  са нейният ключ към успехите в политиката?

Щази

В края на 70-те години на миналия век, Ангела Меркел получава изкушаващо предложение за присъединяване към ЩАЗИ (тайната полиция на Източна Германия), но  бъдещият лидер на Европа отказва, мотивирайки  решението си с  особеностите на своя характер.

5
Ако бе  приела предложението на политическата и кариера щеше да  бъде поставен дебел кръст.

Фиаско

След развода си с първия си съпруг, Анжела преживява сериозна криза на личността. Няколко години след развода тя живее в изоставен апартамент в центъра на Берлин. Един ден при отчаяната 30-годишна жена идва  баща и, който смъмрил дъщеря си и че   не е постигнала нищо в живота.

Лично

Йоахим Зауер, сегашният съпруг на Канцлера мрази публичността. Мъжът отказа да дойде на встъпването в длъжност на канцлера през 2005 г., защото не иска да попада в обективите на камерите. Зауер не   променя  навика си да използва услугите на нискотарифните авиокомпании, въпреки че  има възможността да лети със служебните самолети на съпругата си.
6

Двойката обича да посещава опери и да се занимава  с туризъм. Германските журналисти наричат ​​половинката на германския канцлер Фантомът на операта. Йоахим получил прякора си заради любовта си към операта и потайността.

Канцлерът обича да готви за мъжа си. Нейното  коронно  ястие е  торта със стафиди. Ангела Меркел също така обича да работи и  в градината.

Европейският лидери няма деца, въпреки че в младостта си  не е имала нищо против да се сдобие с  наследници („Не изключвах такава възможност, но не се получи“).

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *