На планети – близнаци са открити признаци на живот

Учените са сигурни, че съществуването на живи организми, като микроби, е възможно   на две планети едновременно.

Американски специалисти въз основа на свое проучване са стигнали до извода, че на близко разположение една до друга и почти идентични екзопланети, е възможно наличието на живите организми. Експертите анализирали показателите на планетите Кеплер 36b и Кеплер 36 c, които се въртят около общaта звезда Kepler 36.

Екип от учени от Университета на Невада в сътрудничество с експерти от Харвард-Смитсониънския център за астрофизика са провели проучване на космическото пространство, в което са установили, че е възможно на две екзопланети да съществуват живи организми.

По този начин за база на своите изследвания експертите взели информация за две екзопланети – Кеплер 36b и Кеплер 36c, които са открити наскоро. Тези небесни тела не се различават много една от друга, размерите на планетите   се отклонява по  равностойност само с 10 процента.

Kepler 36b и Kepler 36с имат обща звезда, около която първата прави шест оборота, а втората – седем. По този начин, експерти обработили цялата налична информация за небесните тела, и стигнали до заключението, че зародилият се на едната планета живот, може да е попаднал на другата. Учените са сигурни, че живи организми, като например микроби, има и в двата свята едновременно.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *