Нова търсачка се научи да предсказва бъдещето

Австралийски учени са научили нова търсачка да предсказва бъдещето. Огромното количество данни от социалните мрежи, които се събират, анализират и обработват от експертите на университета на Куинсланд, има приложен характер.

Както разказа ръководителят на проекта Xu Li, учените са успели с 96 процента точност да предскажат резултатите (по окръзи) в парламентарните избори в Куинсланд. Победата на изборите през януари 2015 г. на Либерално-Националната коалиция, която е била опозиция , става пълна изненада и за самата нея, а и за по-голямата част от политици и експерти в страната.

В близко бъдеще „екипът“ на Xu Li се подготвя да предскаже със 100 % точност резултатите от следващите федерални избори в Австралия през 2016 г.
„По мое мнение, ние стоим в началото на път, който като го следваме, ще можем да започнем да решаваме глобалните проблеми“, – надява се Xu Li.

Следва да се отбележи, че голям интерес към търсачката на австралийските учени показват вече не само местните, но и чужди политици и бизнесмени.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *