Снимал ли е Стенли Кубрик астронавти на „Луната“ и летял ли е Гагарин в Космоса? (видео)

„Преди няколко дни видях поредният „разобличаващ“ материал за американските астронавти на Луната и си спомних думите на Алексей Леонов на репортерски въпрос по време на пресконференция тази пролет, на която имах късмета да бъда“, пише потребителят на livejournal.com  Aslan.

„Въпросът беше: – Как смятате, били ли са астронавтите на Луната? На което той се усмихна и каза: Отишли журналисти вече след смъртта при вдовицата на Кубрик да я интервюират, тя тогава беше казала, че съпругът й е снимал за НАСА филм за това, как астронавтите кацат на на Луната. Тя се позовава на кадри, които е трябвало да се дозаснемат за пълноценен документален филм за прилуняването на астронавтите.

Работата е там, че след кацането на Луната, астронавтите правят твърде малко кадри за да може от тях да се направи цял филм, затова е привлечен Кубрик за да дозаснеме липсващите кадри за това, как астронавтите отварят люка, как Нийл Армстронг се спуска надолу по стълбата, и т.н.

Особено много вниманието на „разобличителите“ също така е било приковано към американския флаг, който се вее на „лунната“ повърхност. Тези кадри са дозаснети от Кубрик. Както Леонов обяснява, преди снимките армираният флаг, който е бил опакован в тръба започва да се люлее, което създава впечатление, че се развява. Като цяло Кубрик тук леко се е изложил, имаше претенции и към сенките на „Луната“ и към много други неща, затова много внимателните, без да знаят, че това са доснимани кадри, решиха, че САЩ са направили най-голямата измама на века.

Ето какво казва Алексей Леонов за това.

В YouTube има снимки с кацането на астронавтите на Луната, за които се твърди, че са заснети от Кубрик. Аз не знам дали са фалшиви, но е интересно да се погледнат. Що се отнася до това, дали астронавтите са били на Луната, Леонов казва, че Съветският съюз/Русия разполага със системи, които следят изстрелването на ракети, полети около Земята, корекцията и маневрите около Луната, и за него, както и за всички професионалисти, които са пряко свързани с Космоса, няма никакво съмнение, че астронавтите са летели до Луната. Уникални кадри:

И още нещо интересно за полета на Гагарин. Много са виждали кадри, на които Сергей Корольов пита по специалния канал за връзка Юрий Гагарин как той се чувства, как протича неговия полет. Но не всеки знае, че това е също са постановъчни кадри. Ето какво е написано за това в Wikipedia :

„С оглед на гарантиране на секретността на първия пилотиран космически полет, самият факт със старта на Гагарин предварително не е обявен. Най-известните кадри, където можете да го видите, не са били заснети в деня на старта в космоса, а по-късно, специално за кинохрониката, където Гагарин повтаря всичко, което е правил при действителния старт“.

Така, че допълнителнителните снимки по това време са били нещо обикновено. Не всички са имали тогава джаджи с фотоапарати, за да снимат всичко. „

http://aslan.livejournal.com

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *