BBC показа филм за несметните богатства на Путин (видео)

Според автора на филма Владимир Путин е най-богатият човек в Европа и един от най-богатите хора в света. Богатството му се оценява на $ 40 милиарда.

BBC One показа документалният филм на Ричард Билтън „Тайните богатства на Путин“, в която президентът на Русия Владимир Путин е обвинен в това, че използва властта си за да  трупа състояние. Това пише „Дождь“.

Според автора на филма, Владимир Путин е най-богатият човек в Европа и един от най-богатите хора в света. Богатството му се оценява на $ 40 милиарда.

В допълнение, руският бизнесмен Макс Фридзон във филма обвинява Владимир Путин в това, че той е получил 4% от петролната компания на Фридзон, когато бил заместник-кмет на Санкт Петербург. Компанията  получила изключителни права за доставка на авиационно гориво на летище „Пулково“. Според Фридзон, първоначално Путин искал дял от 15%, обаче  в никакви документи това не е било отразено.

Също така полковникът от правосъдието на РФ Андрей Зиков, който е водил така нареченото „дело на Путин“, твърди във филма, че руският президент има собственост в Испания.

По-рано, на Би Би Си публикува интервю със заместник-ръководителя на финансовото министерство на САЩ за борба срещу тероризма и финансово разузнаване Адам Жубин, който обвини Путин в корупция. Интервюто на Жубин също е включено в документалния филм „Тайните богатства на Путин.“

Кремъл определи филма на ВВС One като лъжа.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *