Нео се „събуди“ от Матрицата в … канализацията. Какъв е смисълът?

Ние живеем в свят, в който вече не е необходимо да се ловува и да се събира, да се перат дрехите в реката, да се отоплява къщата с дърва.  Цивилизацията е автоматизирала тези ежедневни задачи, а хората се сдобиват със свободно време.

Какво правите в свободното си време?

За да могат по някакъв начин да се справят с това, хората започват да си измислят игри (по-точно Някой Друг ги измисля за тях). Списъкът с игрите, на които хората играят, е описан в книгите на Ерик Берн.

Ние сами си Измисляме  игри, за да можем по някакъв начин да оптимизираме времето. Можем да играем на училище, на работа, домашни ремонти, пътуване, бизнес …

Има дори една игра-приключение „Нямам време“ с посещения на различни обучения по тайм мениджмънт и неуспешни опити да се намери това скрито от нас,  от самите нас,  време .

Когато играта се създава, участникът се потапя в нейната халюцинация.

Той вярва, че това, с което се занимава, е много, много важно. Без него не може да живее. В този смисъл, играта помага за запазването на психиката от сблъсъка с реалността.

Например, във филма „The Matrix“ Нео се „събуди“ от матрицата в … канализация. А смисълът? Той замени една халюцинация с друга, но не толкова розова.

Огледайте се наоколо и вътре в себе си и ще видите, че хората са си измислили игри и са потънали в тях.

Заслужава ли си да събудите себе си и другите?

Тази ситуация по-скоро напомня на фантастичните истории за полет на космически кораб до далечна звезда, който трае в продължение на векове. Екипажът спи до местоназначението, но един от екипажа изведнъж се събужда. Какво да прави след това?

Пробуждането не е еднозначно полезно събитие.

За да разберете по-добре света, погледнете го от гледна точка на играта. Приемете, че хората сами си измислят игри и потъват в тях.

Кога осъзнаете, че играете, вие продължавате да го правите, но вече Осъзнато.

Например, казвате си, че ние в действителност играем на играта построяване на къща, ремонтиране, писане на статия … Това е игра, за да се запълни свободното време.

В каква игра сте потопени в момента? Знаете ли кой ви я е натрапил?

© 2018 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата:

Не сте знаели каква е Тайната на „Жената в червено“ от филма „Матрицата“, нали? Вижте зловещата истина:

Когато през 1999 г. филмът  „Матрицата“ тръгна по кината, публиката по онова време  не можеше дори да си представи как той ще стане феноменално явление в обществото. „Червеното и синьо… Continue reading „Не сте знаели каква е Тайната на „Жената в червено“ от филма „Матрицата“, нали? Вижте зловещата истина:“

И все пак Матрицата: Учени от ЦЕРН обявиха, че нашата Вселена не съществува!

© 2018 nepoznato. energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *