Шок: Рязко се понижи нивото на Тихия океан

Ако доскоро в интернет се говореше за  възможността за наводняване на Северна и Южна Америка, преди няколко  хората в  Орегон,  САЩ, изпаднаха в паника поради  това, че  буй №46404, показателите на който са публично достъпни чрез интернет, показа  спадане на нивото на  Тихия океан: Първо с  четиринадесет, а  после с още деветдесет и шест сантиметра.

Това е възможно, казват учените, ако приемем, че е станало изместване на плочите на Хуан де Фука  и Северна Америка, което със сигурност ще доведе до земетресение в океана и мощно цунами. Това вече е наблюдавано през 1700 г., и като следствие – ужасно  опустошение на западното крайбрежие на Северна Америка. Ето защо, паниката сред жителите на крайбрежните райони е съвсем естествена.

Наистина властите веднага обявиха, че нищо страшно не се е случило, няма никаква заплаха, а показанията на този буй са  измислица на журналистите. На свой ред, журналистите се възмутиха от  отговора и започнаха  разследване, като  публикуваха скрийншот с данните от буй  №46404, който показва необичайни явления в океана. А властите отговориха на всички изказвания на журналистите с мълчание, което не успокои  населението.

pic-21-01-2016-0933012

Успокоява само това, че няколко дни след инцидента все още  няма катастрофални промени,  северозападният бряг на Америка не се е „оголил“ и цунами не са били регистрирани. Известният сеизмолог САЩ Джон Видал, към който се обърнаха  журналистите след  игнорирането на евентуален катаклизъм от страна на властите, коментира случката.

Тъй като спад на нивото на водата действително е отчетен, но нищо ненормално  не се е случило, тогава ние можем да приемем само едно нещо: това е рядка, но напълно възможна неизправност на електрониката на буя.

Въпреки това населението на брега все още е в напрежение. Може би, сегашното затишие е точно преди  ужасна буря? А ако електрониката на буя все пак е  работила нормално? В крайна сметка, всичко което казва ученият – е само предположение, и дали това е така  може да покаже само времето.

И какво ще покаже не се знае …

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *