Стана известно къде са извънземните

Учени са открили обект в  така наречената „обитаема зона“ с помощта на инструмента HARPS.

Планетолози  от Австралия са провели поредица от изследвания, по време на които са открили планета, подходяща за живот. Учените предполагат, че извънземните могат да живеят на  14 светлинни години от Земята на планета, която се върти около светилото WOLF 1061, което представлява червено джудже.

Екип от учени от Нов Южен Уелс са открили в космоса, идеална за живот планета. Те са открили обект в  така наречената „обитаема зона“ с помощта на инструмента HARPS,  благодарение на който астрофизиците откриват в космоса тела с планетарни стойности, по звездните колебания и движения на спектъра, възникващи при  сблъсък на две гравитационни полета. По този начин учените са успели да открият това  червено джудже.

Около  Wolf 1061 обикалят три планети. Според учените ,  само на една от тях може да съществува живот,   другите две имат внушителни размери, но поради високата температура на повърхността им, учените   отхвърлят  възможността на тях да се зароди живот.

Третата планета се намира в края на „обитаемата зона“, и на нея, според учените, трябва да има вода в течно състояние, което е благоприятно за съществуването на живи организми.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *