Установена е връзка с бъдещето?

Дали вече сте чули за научното изследване, чиято задача е да установи дали някой от  бъдещето идва при нас?

Неговите автори – Робърт Немироф Астрофизика и Тереза ​​Уилсън от Технологичния университет  в Мичиган публикуваха изводите си през 2014 г. Техните аргументи се основават на предположението, че посетителят от бъдещето ще  остави в нашето време някакви материални следи.

Такъв пътешественик във времето би могъл да търси информация в интернет за все още ненастъпили  събития. В този случай датата на търсене ще изпреварва  датата на събитието и  по този начин ще се откроява от останалите търсения. С помощта на достатъчни  на брой търсения,  принадлежащи на  един и същ потребител, е вероятно да се получи достъп до извадка от най-перспективни знания.

Дори и след като всички средства и възможности били  изчерпани, резултатите не били особено убедителни. Въпреки това аз съм готов да повярвам, че пътувания във времето са възможно и вече са се случвали. Аз не знам дали е възможно да се говори за реално пътуване на  хора във времето, но обмен на информация, с помощта на компютри, със сигурност съществува.

Според физиците, днес това  теоретично е изпълнимо. Вероятно с помощта на квантови компютри и изкуствен интелект мислителите от бъдещето ще бъдат  в състояние не само да подобрят добре познатите теории, но и да ги приложат на практика.

Изследванията на д-р Роналд Maлет  – теоретичен физик в университета в Кънектикът са показали, че пръстеновидните лазери могат да имитират ефекта, който  черните дупки оказват на  гравитацията. По този начин, ние можем да върнем назад времето и пространството и да изпратим в миналото елемнтарно  съобщения с  двоичен код. Но засега  тази теория експериментално никой не е тествал.

Физиците признават, че тунелите- дупки също са в състояние да създават времеви примки. Но според Стивън Хокинг, процесът на създаване на такава примка  може да предизвика катастрофа. В този случай  страничен ефект ще бъдат  вакуумните флуктуации, които сериозно да повредят частиците и да унищожат изпълнителя. Опитът да се  общува с миналото  рискува да доведе до така наречените „Хокинг бомби.“

Въпреки потенциалните недостатъци на съществуващите теории  днес, очевидно е, че съвременните учени са много по-близко до разгадаване на принципите на предаване на съобщения във времето. Има всички основания да се смята, че тази тенденция няма да изчезне, а новите знания ще  помогнат  да се разберат законите на пътуване във времето.

Физикът Джон Креймър от Университета на Вашингтон предполага, че квантовото преплитане може да се  премества  във времето.

Два електрона на една молекула са преплетени, т.е.  остават взаимносвързнаи, дори ако са отделени един от друг на  голямо разстояние. Тази връзка е очевидна, когато,  измервайки единия електрон, наблюдаваме  мигновено  въздействие върху другия, защото в квантовата физика измерването на частицата оказва  физическо въздействие върху частицата.

Алберт Айнщайн нарича това явление „свръхестествено въздействие на разстояние“ и то става  истински проблем за Айнщайн, тъй като  противоречи на теорията му, че нищо не може да се движи по-бързо от светлината. Излиза,  че  електроните могат  да „комуникират“ един с друг,  изпращайки си съобщения по-бързо от скоростта на светлината.

Джон Креймър помислил, че това преплитане може да се използва за общуване с миналото.

Той се опитал да изпрати половината от преплетената двойка чрез оптичен кабел. В момента, когато половината   достигне края на кабела, тя ще бъде измерена с помощта на инструмент, който ще окаже влияни на останалата по-назад втора половина.

Причинно-следствената  връзка се заключава в това, че половината,  достигнала края на кабела, влияе на  половината, останала отзад. Но  ако останалата назад половина демонстрира ефект до измерването на  другия край, ефектът ще предшества причината.

Експериментите на  Креймър все още не са потвърдени, че това е възможно, а и самият учен винаги е бил скептичен към тази теория. Но квантовата физика отдавна изкушава учените с възможността  да се заобиколят  времето и причинно-следствената връзка.

Законът за  причинно-следствената връзка означава, че всяко събитие трябва да има причина, и причината трябва да предхожда събитието.

Съобщение през времето би нарушило тази  причинно-следствена връзка.

Аз често използвам следния пример с  чаша мляко: пускам чашата  на пода, тя се чупи на парчета, млякото се  разлива. Вие виждате и чувате как чашата пада по простата причина, че преди това съм я пуснал на пода. Вие няма да видите как тя се чупи преди да я пусна, защото ние живеем във време от миналото към бъдещето.

Това се нарича стрелата на времето или „стрелата на Едингтън“ по името на автора на това определение, британският астрофизик сър Артър Едингтън. Чашата пада, удря се в пода, и вие виждате как тя се чупи.  Всичко това е една права линия от миналото към бъдещето.

Въпреки това има  голям брой паранормални явления и свръхестествени способности, като  историята е пълна с примери за това се нарушават тези закони: телекинеза, пророчества, екстрасензорни възприятия, и др.

Известният екстрасенс и лечител Едгар Кейси твърди, че напуска тялото си за да получи достъп до Акашовите записи – хранилище с  информация, което също така има и други имена: астрален план, оня свят, книгата на живота, вселенски разум, колективно съзнание и така нататък. Според някои хора, именно това прави  свръхестествените способности реалност.

Според теорията на Акаша, за информацията няма нито  времеви, нито дистанционни бариери. Нелокалната или универсална информация е извън ума, където тя е винаги на разположение и може да бъде настройвана като радио.

Много учени приемат тези твърдения за измислици, случайности или псевдонаука. Във всеки случай, за хора като Кейси или Нострадамус също се говори с подозрения, съмнения и обвинения в измама.

Но ако ние продължаваме да  проучваме възможността за преместване във времето и намиране на изход извън  нашето пространство-време, както това  вероятно е  случаят с квантово преплитане, можем да стигнем до извода, че екстрасензорните феномени са много по-тясно свързани с науката, отколкото преди се е считало.

Тези изследвания не само водят  до подобряване на комуникационните възможности, но и ще отворят нови хоризонти за квантовите компютри. Това означава, че компютрите в бъдеще ще могат да обменят информация и  чрез интернет и чрез времето.

Възможно е и това –  изследванията на  Мичиганския технологичен университет да са изпреварили времето си.

Robert Torres е  писател, издател, автор и изпълнител на песни, специалист по паранормални явления, Tara Masisaak е  журналист.

http://www.theepochtimes.com/n3/1937687-is-communication-from-the-future-already-here/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *