Всемирният потоп започва след 60 години

Най-мощният потоп, който ще унищожи няколко столици в Европа, както и Токио, се очаква от специалистите на НАСА само след 60 години. Според техните изчисления, по това време топенето на ледниците ще надхвърли критичното ниво и нивото на водата в световните океани ще се повиши толкова, че ще отнесе основите на човешката цивилизация.

В НАСА специалистите са създали програма, която отчита дългосрочните изследвания на климата, движението на Земята, планетите, данните за топенето на ледниците, нивото на водата в световния океан, както и много други данни. Всичко това е заложено в суперкомпютър, който е на разположение на американската космическа агенция за създаване на симулация на ситуацията през следващите десетилетия.

Учените са стигнали до разочароващо заключение – след 60 години нивото на водата в океаните ще се покачи с 2 метра и ще залее Лондон, Амстердам, Токио. Под вода ще се окажат и редица градове в Съединените щати.

Част от човечеството ще загине, а останалата част ще се сблъска с рязка промяна в климата, глад и нови болести, пише Wire.

Related Posts

One thought on “Всемирният потоп започва след 60 години

  1. Съжалявам, нямате 60 години на разположение. Според Севрюкова и Дънов потопа ще започне бавно през 2022 година и ще приключи 2025 г. Значи ни остават само 7 години до началото. Бяло море ще стигне до България, а Гърция ще потъне. Босфора ще стане доста широк и ще отдели окончателно Турция от това което е останало от Европа. Сливен ще е крайбрежен град на Черно море. Значи морското равнище ще се вдигне със 150 метра. Всеки като знае надморското равнище на своя град може да прецени къде ще се намира след 2025 г. – под водата или над нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *