Доста различни от американските снимки от Луната показаха китайците

В китайския еквивалент на базата данни на НАСА «Planetary Data System» , се появиха снимки, направени от космическите кораби на Китай на лунната повърхност, пише Planetary Society.

Повечето от тези снимки никога не са били публикувани преди. Снимките  с висока резолюция са  заснети с помощта на апаратите  „Чанъе -3“ и Yutu.

77 66 55 44 33

loading...

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

4 Replies to “Доста различни от американските снимки от Луната показаха китайците”

 1. mario raychev

  защо никога няма звезди на тия снимки от луната

  • Квазиракис

   Ха-ха-хаа! Защото са правени през деня. Или в студио в Холивуд.

  • Сжетомир

   Не се виждат свезди защото се снима на по-висока скорост от колкото е необходимо да се се експонира снимката, така, че да излязат звездите в снимката. Ако се направи експонация така, че да се виждат звездите (тоест на по-ниска скорост) то тогава, „земята“ долната част на снимката няма да е експонирана правилно и ще излезе почти бяла.

 2. Светомир

  А иначе снимките не са толкова различни от американските, кое точно им е различното :)

Comments are closed.